Benefit Plus karta – výhody, kde uplatnit, jak platit, Cafeterie

Historie programu Benefit Plus sahá až do roku 2004, kdy se otevírá první „online cafeterie“, jak samotní tvůrci svůj nápad nazývají. Další významný krok je potom zavedení elektronických stravenek a propojení Benefit Plus karty se soukromou platební kartou a je prvním takovým propojením u nás.

benefit plus plastova zamestnanecka karta perfect cards opava
karta Benefit Plus

Jak karta Benefit Plus funguje?

Program Benefit plus je postaven na smluvních závazcích a to se společnosti Benefit Management podařilo se svými 13 000 partnery a jejich služby využívá pro své zaměstnance již více než 500 firem.

Samotný princip vyšel ze zákona – obnos, který poskytne zaměstnavatel svému zaměstnanci v benefitových bodech, je pro zaměstnance osvobozen od daně z příjmu a odvodů (sociální a zdravotní pojištění), tedy oproti mzdě ušetří 26 %. Zaměstnavatel pak ušetří na sociálním a zdravotním pojištění 8,3 % v porovnání se stejnou částkou poskytnutou ve hrubé mzdě.

Realizace konceptu propojení firem, nabízející své služby se společnostmi, které tyto služby poskytují svým zaměstnancům je věc opravdu náročná a stojí za ní určitě mnoho úsilí, které jistě zasluhuje velké ocenění. Podíváme-li se navíc na další zajímavost Benefit Plus karty vidíme, že se tento program dokonce podílí na výuce lidí o zdravém životním stylu, což je určitě velmi záslužné a tento nápad rozhodně stojí za to více prozkoumat.

benefit plus perfect cards opava

Výhody programu Benefit Plus

  • Zaměstnanec je v benefitových bodech osvobozen od daně z příjmu a odvodů (sociální a zdravotní pojištění), tzn. oproti mzdě ušetří 26 %.
  • Zaměstnavatel ušetří na sociálním a zdravotním pojištění 8,3 %.
  • Cafeterie – zaměstnanec zde najde užitečné benefity, které často nakupuje.
  • E-stravenky – oblíbený zaměstnanecký benefit, který lze využít k nákupu potravin k placení v restauracích, které najdete v cafeterii, v široké síti obchodů jako například Albert, Tesco, Lidl, Kaufland, Billa, Globus, a také online například na Košík.cz, Rohlík.cz, Wolt.com.
  • Zaměstnanec má hned k dispozici celý obnos bez srážek.
  • Zaměstnavatel zase přehled historie odměňování svých zaměstnanců.

Kde uplatnit benefity?

Všechny zvýhodněné nabídky a benefity karty Benefit Plus naleznete a uplatníte v tzv. Cafeterii zde (někdy nazýváno jako Katalog nebo Market Benefit Plus).

Cafeterie

Cafeterie je takový online shop (e-shop) s nabídkou benefitů karty Benefit Plus. Vybíráte si zde z opravdu velkého množství zážitků, služeb, občerstvení, sportovního vyžití, vzdělávání, zdravotnických zařízení, ale třeba také dovolené, která je u Benefit Plus dnes již v takovém rozsahu, že její součástí je i například cestovní agentura.

Aktivace Benefit Plus

  • Před první platbou Benefit Plus kartou, je potřeba ji aktivovat na stránkách www.benefit-plus.cz poté je již možné platit touto kartou u vybraného obchodníka.
  • Přesáhne-li částka 500 Kč, potvrdíte platbu kódem zaslaným na váš mobil.
  • U vybraných e-shopů je možnost platit i platební bránou.
  • Většina bodů, které lze čerpat, má svou platnost a byla by škoda nechat je propadnout, proto si určitě udělejte čas na to, abyste zjistili, kde všude můžete Benefit Plus kartou platit.

Kdo může Benefit Plus využívat?

Výhody Benefit Plus programu může využít každý zaměstnanec firmy (včetně jeho nejbližších rodinných příslušníků), která nabízí Benefit Plus kartu.

Plastové karty jako marketingový nástroj

O kouzlu malého, avšak efektivního marketingového nástroje, jakým je plastová karta, jsme se zmiňovali již v minulých článcích. Dnes jsme si ukázali, jak se dá z jejího využití vymyslet celé podnikání a fantazii se ani tady meze nekladou. Třeba i vy přemýšlíte o nějakém projektu, který by vám, stejně jako tomu je u Benefit Plus, mohla pomoci uchopit a dotáhnout k realizaci právě plastová karta a nemusí jít nutně o velkolepé projekty.

Zaměstnanecké karty jako jsou Benefit Plus také tiskneme a dodáváme. Vyrábíme třeba plastové karty s funkcí malého pravítka pro stavaře nebo karty sloužící jako klíče do nákupních vozíků. Kromě klasických PVC karet umíme vyrobit také EKO karty rozložitelné v přírodě, abychom uspokojili také poptávku firem s ekologickými hodnotami. Zajímavě vypadají např. transparentní karty s matnou laminací, které působí, jako „zmrzlý“ efekt a třeba vizitky vypadající, jako platební karta vždycky zaujmou.