Plastové karty s potiskem – komu mohou posloužit?

Plastové karty s potiskem slouží jak výrobcům, tak obchodníkům a v neposlední řadě koncovým zákazníkům. Jak bude karta, kterou vydáte zákazníkovi vypadat, si zvolíte sami. Zaměřme se na potisk dle toho, k jakému účelu slouží a na koho má cílit.

Firemní potisk na plastové karty

Zřejmě nejčastěji využívají plastové karty s potiskem B2C firmy, cílící na koncové zákazníky. U firemních karet je doporučeno, aby na nich bylo jednak logo firmy, ale také jméno společnosti a samozřejmě motivy, které se hodí k podnikatelskému záměru. Navíc mohou být charakteristické znaky společnosti chytře kombinovány s fotografiemi, co takovou firmu vystihují. Plastové karty je vhodné potisknout firemními barvami. Pomůže to zákazníkům lépe si zapamatovat vaši firmu. Největší řetězce vždy využívají plastové karty jako reklamní nosiče jejich firemních barev, a proto jsou například karty PENNY červené a BILLY červenožluté.

Karty pro kluby a komunity

Značné oblibě se dnes těší klubové karty, díky kterým může jejich držitel disponovat nejrůznějšími výhodami. Často o nich hovoříme, jako o VIP kartách. V tomto případě tvoří grafické zpracování identifikační prvky člena, společně s výhodami, které může čerpat. Ještě větší důležitost u nich má pozadí, text v popředí bývá méně důležitý a spíše designový, může tomu ale být i naopak. A jaké výhody můžete získat?

  • Volné vstupy
  • Dárkové zboží
  • Slevy a akce

Karty pro úřady a instituce

Plastové karty s potiskem nabízí uživatelům i různé instituce a úřady, případně lékařská zařízení. Jako příklad si můžeme uvést oční optiku, kde bude vyrobena karta s potiskem brýlí a s podobnými motivy, samozřejmě také se všemi důležitými kontaktními informacemi. Karty institucí bývají většinou méně křiklavé, spíše se soustředí na zvýraznění důležitého textu. Kromě kontaktních údajů se na takovéto plastové karty udává také třeba otvírací doba a velký důraz se zde klade na preciznost fotografií, protože to značně vypovídá o profesionalitě vydavatele.

interoptic plastova zakaznicka vernostni karta perfect cards opava cr

Plastové karty pro dětské akce, zábavní parky a hračkářství

Plastová karta určená pro děti, by měla být barevná a s obrázky, nebo fotkami vyvolávající emoce. S její pomocí zapůsobíte nejen na děti samotné, ale také na rodiče. Jako příklad si můžeme uvést kartu aquaparku, na které je fotografie vysmátých dětí, které jedou na tobogánu. Plastové karty pro děti se tisknou v pestrých barvách a s pokud možno s využitím zábavných motivů.

Design zákaznické karty

S příchodem nového roku přicházejí i obchodníkům nové nápady a možnosti, jak své produkty lépe prodat. Pokud jste navštívili tyto stránky, protože řešíte to, co jste v minulosti ještě nestihli a stále ještě nemáte pro vaše zákazníky zákaznické karty, tak jste tady rozhodně správně.

Čtěte více »