Plastové karty ve firmě – cesta k větším ziskům?

Ve firmě můžete používat různé typy plastových karet, které vám přinejmenším ušetří spoustu času a přinesou větší zisky. Určité základní dělení podle typu karty (jakým identifikačním prvkem je karta osazena) je na karty magnetické (magnetický proužek či páska na kartě), karty s čárovým kódem a čipové karty.

Firemní plastové karty pak nabízí různé způsoby využití, identifikují své zaměstnance nebo mohou například přicházet s výhodami pro její zákazníky. Pojďme se s takovými kartami seznámit trochu blíže.

RFID karty

RFID karty dnes nabízí výhodu zejména v tom, že jsou pohodlné rychlé a jejich použití je jednoduché. K tomu zaručují vysokou bezpečnost. Zajišťují bezpečnost a kontrolu, zda do objektu vstupuje oprávněná osoba, v jakém úseku se konkrétně nachází, zajistí samotné otevírání dveří, vrat u garáží a dalších součástí objektu. RFID karty se již poměrně běžně používají např. při vjezdu na parkoviště.

Zákaznické – věrnostní a dárkové karty

Jako firma můžete nabízet tzv. zákaznické karty. Nejlépe se hodí pro obchodní společnosti a nepochybně vám mohou přitáhnout nové zákazníky, kteří s jejich pomocí využívají slevy i další výhody a mohou rovněž sbírat věrnostní body.

Mountfield karta

VIP karty

VIP karty jsou určeny pro klíčové zákazníky, kteří firmě přináší nejen nejvyšší zisky, ale starají se také o dobrou pověst. Provedení VIP karet by mělo být pokud možno exkluzivní. Často jsou vyráběny se speciálními povrchovými úpravami uměleckého charakteru. VIP karty mají mnoho podob. Oblíbené provedení je metalické – stříbrná a zlatá barva, průhledné nebo s 3D efektem.

Matná nebo lesklá karta?

Vaše společnost získá s kvalitní plastovou kartou s potiskem nejednu výhodu a ani zákazníci nezůstanou zkrátka. Před zadáním výroby byste ovšem měli ještě zvážit, jakou povrchovou úpravu zvolíte. Jen design totiž není vše, svůj význam má také dotykový pocit a vzhled povrchu. Lesklé plastové karty jsou sice o něco levnější než matné, ale po delší době se zase mohou snadněji ošoupat a poškrábat. Matné provedení plastové karty působí v mnoha ohledech (v kombinaci s promyšleným grafickým návrhem) efektněji, může být také příjemnější na dotek a v neposlední řadě je odolnější vůči oděru.

V případě, že potřebujete poradit s vašim projektem, neváhejte nás kontaktovat. Náš profesionální a ochotný tým je tady pro vás.