AI Umělá Inteligence – nahradí člověka?

Jaká je naše budoucnost v dobách, kdy nás nahrazuje počítač nejen ve výrobním průmyslu a v pozicích souvisejících s fyzickou prací, ale také v inteligenci a v pozicích manažerských, které vyžadují vyšší intelekt? Co bude následovat, až ani lidé z kanceláří nebudou ve firmách tak potřební? Možná to tak vypadá a mnozí vizionáři o tom také mluví, že žijeme ve velmi převratné době, protože s příchodem AI nastává nová etapa v technologiích. Domníváme se, že něco podobného jsme ještě nikdy, jako lidstvo nezažili. Ale je tomu opravdu tak?

clovek vs ai perfect cards opava

Lidstvo zažilo historicky již tolik změn, že ani tento technologický nástroj není vlastně žádnou převratnou novinkou. Vždy totiž záleží na jednotlivci, jak se k určitým věcem postaví. Ten, kdo přijme tezi o tom, jak mu AI vezme práci a on na tom bude špatně, tak se mu přesně toto stane. Kdo však využije AI jen jako nástroj ve své práci a nebude se zabývat tím, jakou zkázu to v budoucnu přinese, vytěží z toho pro sebe jen to nejlepší a jeho budoucnost bude světlá a perspektivní.

Můžeme podléhat zprávám, jak AI nahradí člověka. Stejně jako ve své době lidé tvrdě fyzicky pracující vnímali, že mohou postupem času přicházet o svou práci a budou nahrazeni stroji. Ale ani tehdy nepáchali všichni propuštění hromadné sebevraždy, ale mnozí co měli, jak se říká „za ušima“, tak tuto na první pohled ne zrovna optimistickou situaci, kdy zůstali doma bez práce, využili a začali se seberealizovat. Dnes jsou to třeba úspěšní živnostníci a podnikatelé, kteří se neobávají ani AI, protože ví, že mají svůj život ve svých rukou a ve své schopnosti věří. Spoustu z nich také již teď přemýšlí jak AI využijí ve svůj prospěch a posunou tak svůj business násobně dál.

V poslední době se velmi zintenzivnilo vnímání a uvědomění mnoha lidí. S tím může souviset také rozvoj nejen v technologické oblasti, kde možná dalo lidské vědomí prostor pro novější myšlenky a s tím související vývoj např. internetu, aplikací, sociálních sítí a propojení celého světa skrze internet. Právě díky tomu se však spoustu lidí navrací k přirozenosti.

Vznikají čím dál víc třeba soukromé školy se svobodným a partnerským přístupem, protože lidé na jednom konci světa vidí, jak nějaká jiná a přirozenější výuková metoda funguje na druhém konci světa. Tyto metody vedou děti tak, aby se zachovala jejich integrita a tvořivost, namísto toho aby se potlačovala. A tento princip podporuje samotnou přirozenost ve společnosti. Protože člověk, který je od mala zvyklý se pohybovat ve své přirozenosti, si bude jen stěží vytvářet „obranný štít“, k odrážení útoků a tlaku jeho rodičů a učitelů. Ten může kolem sebe šířit zase jen přirozenost.

Tak například výchova dětí v České republice, kterou zažily ještě „Husákovy děti“ (70. léta) je v naší zemi čím dál méně brána jako standard, právě díky technologiím, protože po internetu se šíří spoustu návodů, jak se znova vrátit k naší přirozenosti. Dokonce sama AI vám nabídne několik způsobů, jak se uzdravit na těle i na duši, kdy spokojený a zdravý člověk je zase o stupínek blíž k tomu být lepší ve své roli rodiče, anebo třeba ve svém poslání.

Tedy my v Perfect Cards sázíme na živého a kreativního ducha člověka, protože bez něho by tady ani samotná AI nebyla. AI se jeví jako další nástroj člověka, který je pro něj dobrý sluha, ale zlý pán.

Kouzlo reklamních kartiček

Asi už jste také nějakou dostali, možná jich máte podobně jako spousta dalších, méně pořádných jedinců po celém světě, plnou tašku či peněženku. Ano, mluví se zde o reklamních kartičkách.

Čtěte více »