Hotelové karty – jak fungují?

Téměř všechny hotely používají hotelové karty jako součást svého celkového systému řízení pro hosty. Je to proto, že hotelové karty mohou hosté snáze nosit a jsou levnější než výroba mnoha pokojových klíčů. Umožňují také hotelům provozovat bezpečnější, efektivnější a modernější způsob. I když váš hotel může k provozu používat karty, možná nevíte, jak fungují.

Aby to bylo trochu srozumitelnější, shrnuli jsme, jak fungují nejběžnější vstupní karty pro hotelové pokoje.

Hotelové karty jako magnetické karty

Spousta ubytovacích zařízení a hotelů používá magnetické karty. Jedná se o plastové karty, které mají na zadní straně magnetickou pásku (proužek). Tato páska obsahuje základní údaje o hostovi a přístupové číslo uživatele. Při příchodu do hotelu jsou tyto základní údaje uloženy na kartu a kartu pak recepční předá hostovi k použití.

Tyto karty fungují, když jsou vloženy do čtečky dveřního vstupního zámku a informace na zadní straně jsou čtečkou ověřeny. Případně byste to mohli udělat protažením karty skrz čtečku dveří. Tento typ karty je považován za jednoduchý na používání a za nejlepší možnost pro větší hotely, a to kvůli relativně nízkým nákladům na hromadné objednávání magnetických karet.

Hotelové RFID karty

RFID karta je moderní typ hotelové karty, který používá mnoho hotelů. Je sice o něco dražší než jiné typy, ale obecně je tato karta odolnější a lépe použitelná. RFID kartu totiž není třeba vůbec strkat nebo vkládat do čtečky.

Místo toho využívá rádiové frekvence k zajištění přístupu v blízkosti zámku nebo čtečky. Pokud rádiová frekvence na kartě odpovídá frekvenci čtečky, otevře se zámek, aby byl umožněn přístup. I když jsou bezkontaktní, host musí být poměrně blízko u čtečky, aby karta mohla pracovat. Dveře se tak neotevírají v situacích, kdy host jen míjí dveře při chůzi na chodbě.

Nechte si své hotelové karty vyrobit za výhodné ceny u nás!

Vzorky již vyrobených karet zasíláme ZDARMA.

Vstupní RFID karty – jak fungují?

Technologie je hnacím faktorem toho, kolik dalších typů karet jako klíč funguje. Všechny karty pro řízení přístupu poskytují stejnou základní funkci kolem ovládání dveří – otevřou jen ty dveře, do kterých má host povolen přístup. Ale ne všechny fungují stejným způsobem. Hotel může například používat RFID karty k tomu, aby hostům umožnil přístup do pokojů, výtahů a určitých částí hotelu.

Vstupní karty poskytují účinný způsob, jak zajistit, aby lidé měli přístup pouze do zabezpečených oblastí (jako jsou zasedací místnosti), pokud jim to bude povoleno. Umožňují také hotelům shromažďovat údaje o pobytu hosta, a shromažďovat kompletní záznamy o všech výdajích na jednom místě. RFID karty mají v sobě čip, který při používání karty okamžitě zaznamenává údaje (do centrálního systému řízení hotelu) o pobytu a pohybu hosta. Systém je většinou nastaven tak, aby k těmto datům měli rovněž přístup zaměstnanci a obsluha systému.

RFID karty jsou považovány za modernější než karty s magnetickou páskou nebo děrné karty. Jsou také pro hosty pohodlnější a proto jsou oblíbené u hotelů, které se snaží modernizovat své provozy. Mohou také nabídnout lepší zabezpečení, protože je pro zloděje obtížnější resetovat nebo přečíst RFID čip.

Moderní postupy výroby také dbají na šetrnější přístup k životnímu prostředí. Plastové hotelové karty jsou také dostupné v ekologickém PVC rozložitelném v přírodě. Tato alternativa plastových karet umožní vašemu hotelu a penzionu učinit krok k snáze dosažitelnějšímu ekologičtějšímu postoji. Styl a vzhled s plnobarevným potiskem či kombinace matné laminace s lesklým lakem pomohou hostům si vaši hotelovou vstupní kartu lépe zapamatovat.