Papírové nebo plastové karty – které jsou vhodnější pro rozvoj vašeho businessu?

Stále nevíte, jaká forma karet by nejlépe sloužila vašemu podnikání? Zde je pár příkladů, které by mohly při vaší volbě ledacos vyjasnit.

Papírové karty jsou obvykle levnější než karty plastové a mohou být snadno vydávány a distribuovány. Plastové karty mají několik výhod oproti kartám papírovým.

VÝHODY PLASTOVÝCH KARET

  • Odolnost: Plastové karty jsou oproti těm papírovým velmi odolné vůči opotřebení a dalším vnějším vlivům.
  • Bezpečnost: Mohou být vybaveny různými bezpečnostními prvky, chránícími plastové karty před paděláním a dalším bezpečnostním rizikům. Jde se o hologramy, speciální inkousty, čipy nebo magnetické pásky.
  • Využití: Plastové karty mohou být použity k různým účelům, jako jsou platby, věrnostní programy nebo identifikace. Papírové karty jsou obvykle omezeny na konkrétní jednorázový účel.
  • Snadná údržba: Lze je snadno čistit a dezinfikovat, což zvyšuje hygienu a snižuje riziko přenosu bakterií.
  • Ekologie: Plastové karty mohou být vyráběny z recyklovatelných materiálů a mohou tak mít menší dopad na životní prostředí než karty papírové, které jsou obvykle pouze jednorázově použitelné a pro další účel se musí vyrobit opět nové.
  • Personalizace: Snadná personalizace tiskem různých designů, fotografií nebo jmen. Tento prvek personalizace lze využít například pro firemní karty zaměstnanců, karty pro členy klubů nebo věrnostní karty.
  • Práce s daty: Poměrně běžná výbava karet jsou zapisovatelné čipy, což umožňuje snadné získání dat o transakcích, nákupních návycích nebo stavem účtu.
  • Serióznost: Dá se říct, že se plastové karty mohou pomoci zvýšit důvěryhodnost organizace u svých zákazníků, protože jsou obvykle spojeny s vyššími náklady a úrovní profesionality.
platebni karta perfect cards opava

VYUŽITÍ PAPÍROVÝCH KARET

Papírové karty jsou stále používány v mnoha různých oblastech, především tam, kde není nutné používat karty opakovaně.

  • Vstupenky: Papírové karty stále slouží jako vstupenky na kulturní akce, sportovní události, konference a podobně.
  • Dárkové poukazy: Nadále se používají jako poukázky nebo kupóny na nákup zboží nebo služeb.
  • Osobní přání: U příležitostí jakými jsou narozeniny, jubilea, školní závěrečné zkoušky a jiné.
  • Identifikační karty: Mohou být použity také jako dočasné identifikační karty, například v nemocnicích nebo na školách.
  • Poznámky: Rychlé a jednoduché poznámky či připomínky na psacím stole, kdo by to neznal.
  • Papírové náramky: Užívají se na festivalech, koncertech atd. jako identifikátory účastníků.
  • Vizitky: Papírové vizitky se stále používají třeba v menších podnicích, kde se upřednostňuje tradiční a stylový vzhled.
papirova karta vanocni prani perfect cards opava

Obě varianty mají své výhody i nevýhody, takže záleží na tom, co by ve vaší situaci fungovalo nejlépe. Pokud hledáte jednoduchost a levnější řešení, papírové karty zcela určitě toto nabízejí. Jestli však jdete po kvalitním a trvalejším provedení, většímu zabezpečení při transakcích, plastové karty jsou pro vás tou správnou volbou.

Obraťte se na nás a společně to probereme.

Nový rok, ideální čas na osvěžení vaší značky

Jak se blíží Nový rok, je důležité zamyslet se nad tím, zda už není čas na modernizaci tváře vaší společnosti. Většina organizací s novým rokem zavádí nějakou novou marketingovou strategii, aby zůstala na trhu konkurenceschopná. V rámci takové nové marketingové strategie mohou organizace obnovit svou vizuální identitu a marketingové materiály, jako jsou vizitky a dárkové karty.

Čtěte více »
Hotelové karty – jak fungují?

Téměř všechny hotely používají klíčové karty jako součást svého celkového systému řízení pro hosty. Je to proto, že hotelové klíčové karty mohou hosté snáze nosit a jsou levnější než řezání mnoha klíčů od pokoje. Umožňují také hotelům provozovat bezpečnější, efektivnější a modernější způsob. I když váš hotel může k provozu používat klíčové karty, možná nevíte, jak fungují.

Čtěte více »