Plastové karty – jaká budoucnost je čeká?

mobilni aplikace budoucnost perfect cards opava

S narůstajícím počtem digitálních karet a mobilních aplikací se marketingový fenomén jakým jsou „plastové karty“ dostává pomalu, ale jistě do pozadí. Dokonce i platební karty nahrazují aplikace v mobilu a budoucnost těchto dřívějších „zázraků“ v naší peněžence, díky kterým můžeme nakupovat nebo se nějak identifikovat, začíná být jedním velkým otazníkem. Je vývoj tak zřejmý, že i bankovním kartám zcela odzvoní?

Rychlost, jakou se technologie vyvíjí, by tomu odpovídala, avšak nabízí se tady několik možností, jež by mohly navrátit plastové karty zpět do hry.

  • Mobilní telefony nevytváří zrovna bezpečný prostor pro naše osobní údaje a naše účty. Možná, že právě proto jak rychle jde technologický vývoj kupředu, budou zrovna plastové karty první na ráně, pokud se budeme jako lidstvo znovu navracet zpět k naší přirozenosti. U některých lidí, co si tento proces uvědomují, se to už děje a jsou to možná ti, kteří ke svým nákupům stále využívají platební kartu nebo hotovost místo aplikace. Tímto postojem se v podstatě snaží odolávat tomuto technologickému tlaku.
  • Lidé mají plastové karty zkrátka rádi. Možná, že vše to hmotné je nám bližší více než to virtuální, co není až tak uspokojivé a mnohdy frustrující. Mohli byste namítnout, že mobilní telefon s aplikací je také hmotný. Ano, to je pravda, ale vytáhnout z peněženky kartičku, držet ji v ruce a nechat ji načíst je opravdu jiné, než přiložit telefon, který chytneme do ruky snad 100 x denně. No zkrátka jen koukat na screen obrazovky a např. projíždět loga prodejců, než si prohlížet pěkné třpytivé provedení plastové karty – prostě se to omrzí a zevšední.
  • Plastová karta byla a možná stále bude vizitka prodejců. Je to něco, čím se obchodníci před ostatními prezentují a také odlišují. Aplikace bude vždycky prostě jen jakási virtuální náhražka.
budoucnost plastove karty perfect cards opava

Tedy jaká budoucnost plastové karty čeká, není zatím úplně jasné. Co ovšem víme určitě je, že byly a stále ještě jsou neodmyslitelnou součástí pokroku. Bez nich by bezhotovostní platby za nákupy a vybírání hotovosti z bankomatů (původně jen v bance) vůbec neexistovaly. Bez nich by také obchodníci neodměňovali smysluplně, strategicky a spravedlivě své zákazníky a vy byste tak neušetřili tisíce korun za svou loajalitu k určité značce nebo obchodu kde pravidelně nakupujete.

Plastové karty, ten malý kousek PVC nás jako lidi v nemalé míře ovlivnil, o tom není pochyb. A tak jak se bude vyvíjet budoucnost plastových karet, budou se přizpůsobovat i naše služby směrem k vám, jako zákazníkům. Vlastně už se vyvíjí. Nechte se překvapit 🙂

Nový rok, ideální čas na osvěžení vaší značky

Jak se blíží Nový rok, je důležité zamyslet se nad tím, zda už není čas na modernizaci tváře vaší společnosti. Většina organizací s novým rokem zavádí nějakou novou marketingovou strategii, aby zůstala na trhu konkurenceschopná. V rámci takové nové marketingové strategie mohou organizace obnovit svou vizuální identitu a marketingové materiály, jako jsou vizitky a dárkové karty.

Čtěte více »
Potisk plastových karet a typy karet s potiskem

Plastové karty mohou být opatřeny různými potisky, které představují grafické prvky, ale také třeba speciální povrchové úpravy. Jak probíhá potisk plastových karet a jaké formy karet mohou takovými metodami vznikat? Více se dozvíte, pokud budete pokračovat ve čtení.

Čtěte více »