Jaké je využití plastových karet doma a ve firmě?

Plastové karty dnes slouží k mnoha účelům, ne jen jako vizitky nebo karty platební. Povězme si trochu více o tom, k čemu se využívají a jak mohou usnadnit život v současném světě plném techniky a elektroniky.

Reklama

Plastové karty se dokonale hodí k reklamním účelům. Na jejich povrch si můžete nechat vytisknout v podstatě cokoliv, ideálně pak firemní logo, případně grafické ztvárnění vašeho podnikatelského záměru. Dají se ovšem aplikovat také jednorázově, kdy se zaměřují pouze na určitou časově omezenou akci. Luxus takové karty lze podpořit metalickou úpravou povrchu a podobnými inovativními prvky.

Identifikace osob

Další využití plastových karet je k rozpoznávání osob prostřednictvím čárového kódu. Jedná se o skvělé zabezpečení a takové plastové karty si najdou své místo třeba v obchodech, restauracích, v knihovnách či různých klubech. Stačí jen přiložit plastovou kartu s čárovým kódem a budou načteny takové přístupové informace, jako je vaše jméno či datum narození. Obdobou čárových kódu jsou pak magnetické pásky nebo speciální čipy.

Pro zákazníky

Samostatnou kategorií identifikačních karet jsou zákaznické karty. Dají se rozdělit na věrnostní, dárkové nebo slevové a slouží především k vytvoření stálého okruhu zákazníků, kteří využívají různé výhody.

plastove karty vyuziti perfect cards opava

Debetní a platební karty

Opomenout nemůžeme ani karty bankovního typu, dělící se na dvě hlavní skupiny, tedy na platební karty a karty kreditní. Hovoříme o klasice, která stála na počátku, v současnosti pak můžeme vidět různé karetní asociace vydávající platební certifikace takových karet, například Visa, Mastercard, American Express a další.

Docházka

Moderní plastová karta může posloužit ke kontrole docházky zaměstnanců, ale také například členů klubu nebo určité uzavřené skupiny. Podstatnou součástí docházkového systému je čtečka, která převádí informace z karty do programového prostředí.

Další možnosti využití plastových karet

  • Pro vstup a přístup do objektu
  • Pro členy klubů, organizací a zájmových skupin
  • Pro záruku a servis